"Dank u, dames. Dank u, vanuit heel ons hart."

'De kunst van het weglaten.' Zo omschrijft Jacki Collet de aandacht die ze besteedt aan haar ontwerpen het liefste. Geen overbodige tierelantijnen voor haar, noch drukke prints die snel snel onregelmatigheden camoufleren. Wél doordachte silhouetten die het vrouwelijk lichaam optimaal tot hun recht laten komen. Sculpturen zou je ze haast kunnen noemen, hoewel alle modellen uit haar collecties ogen als de meest vertrouwde kledingstukken in room en zwart ooit. 

‘Misschien is het omdat ik bij het ontwerpen uitga van wat ik zelf wil dragen,’ vertelt Elke Peeters, de vrouw achter het merk. ‘Kleren die bovenal aangenaam zitten én stijlvol zijn, goed voor zowat alle gelegenheden die zich kunnen voordoen in een dag. Combinaties zijn steevast op elkaar afgestemd, of je nu in een creatieve bui bent of zin hebt om gauw wat uit de kast te trekken. Mijn stukken zullen altijd aanvoelen alsof ze speciaal voor jou gemaakt zijn. En eigenlijk is dat ook zo.’ 

Weliswaar staat Jacki Collet niet voor persoonlijk maatwerk, maar dat hoeft helemaal niet. Aftoetsen doet Elke bij haar klanten, boetieks die geliefd zijn om hun uitgelezen aanbod. Hun complimenten, opmerkingen en bedenkingen over haar ontwerpen neemt ze voor waar en bespreekt ze minutieus met haar team. ‘We werken door tot elk patroon op punt staat, zelfs al hangt een model al in de winkelrekken. Want het is pas dan dat het voluit tot leven komt en we verder kunnen verfijnen. De eerste pasmodellen zijn nu eenmaal geen correcte afspiegelingen van het doorsnee vrouwenlichaam. Dat weten we allemaal. Vandaar dat we graag luisteren naar de realiteit en onze stukken laten passen door verschillende vrouwen met een verschillende lichaamsbouw. We blijven evalueren en corrigeren waar nodig. Pas als alle details goed zitten, zijn we tevreden.’

Het is een langetermijnvisie die tijd, zorg en heel veel vakkennis eist, maar laat het net deze aanpak zijn waarmee Jacki Collet hoge ogen gooit bij haar liefhebsters. En dat zijn er intussen al aardig wat. Hoog tijd dus, om iedereen te bedanken voor het vertrouwen en de nauwe samenwerkingen. 'Want het is dankzij jullie, beste dames, dat we de wereld heel wat mooier mogen maken. Alles samen goed voor duurzaam en doordacht werk, ontstaan uit onze gedeelde liefde voor schoonheid. Merci! Vanuit heel ons hart.'

Halfweg december 2018 bedankte Jacki Collet haar klanten met een toast op de toekomst in Restaurant Matty in Antwerpen. Afsluiten deed ze met een exquis viergangenmenu volgens het seizoen en een inkijk in haar nieuwe herfst/wintercollectie voor 2019 - 2020. Gelegenheidsfotografe Vique Desramaux legde deze onvergetelijke avond vast op beeld.

Klik op de foto’s voor meer!

Jacki door de ogen van haar klanten

Benieuwd hoe Jacki’s klanten haar kleren zien? In de loop van de tijd heeft ze de mooiste foto’s verzameld die zij postten op de social media. Enerzijds omdat ze zich erg geflatteerd voelt door hun persoonlijke visies op Jacki’s creaties, anderzijds omdat de social media zo vluchtig zijn dat deze schoonheden algauw weer uit het oog verdwijnen. En dat vindt ze zo’n zonde van de moeite. Vandaar dat ze deze stijlvolle momenten heeft opgespaard om ze te kunnen tonen op haar website. Speciaal voor jullie, beste liefjes.

Klik op de foto’s voor meer!

Jacki Collet staat weer in de Gazet!

Deze keer is het styliste Sarah Collier die een selectie maakt voor de modespecial van Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. Haar voorkeur gaat uit naar Jacki's klassieker, de tuniek Ina in zwart en room die je kan vinden in zowat al haar verkooppunten. Journaliste Ellen Bogaert omschrijft Sara's keuze als volgt: "De klassieke jurk in een grungy kleedje. Mix en match en wees onvoorspelbaar... Doordat de jurk in zwart-wit is en een grafische, strakke look heeft, is ze uitermate geschikt als basis voor een outfit met rock-'n-rollvibes! Kant in combinatie met (nep)leder en daim, eightieslaarzen en zwart-rode ruiten, en je waant je zo op de platenhoes van de een of andere anarchistische muziekgroep."

Klik op de foto’s voor meer!

Jacki Collet in Singapore

Jacki's rok Alex reist de wereld rond! Hier zie je 'm in Singapore in het gezelschap van de alleraardigste Veronique, bezielster van fashiongrabber.com (je leest er meteen ook haar gedacht over de creaties van Jacki) Goed voor liefde, gedragen met liefde!

37120698_811638025707997_3455179208265826304_n.jpg

6 Tips om je favoriet stralend te houden

Om zo lang mogelijk van je favoriete kledingstuk te genieten, raadt Jacki Collet je aan om haar advies te volgen:

  • handwas of mild wassen op 30° C met gelijke kleuren, kort programma
  • niet bleken
  • niet in de droogtrommel (laten drogen aan de lucht en hup, je kan het zo weer aan)
  • binnenstebuiten strijken op lage temperatuur
  • voor het verwijderen van vlekken zweert Jacki bij natuurzuivere, zachte zeep (aanbrengen op de vlek en even laten inwerken alvorens het kledingstuk te wassen)
  • let op met zonnecrème, die maakt lelijke, gele vlekken op de stof en dat wil je écht niet

Veel plezier samen!

Jacki's verhaal in Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen

Jacki kreeg onlangs bezoek van een journalist en een fotograaf. Om te poseren voor een heus artikel in Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. En om zowat alle vragen over haar ontstaan te beantwoorden. Maar ook om haar eigenzinnige gedacht over Belgische mode te formuleren. Alles samen goed voor wel vijf volle pagina's. Je leest ze hier

Klaar voor een nieuwe lente

Met de collectie voor de lente en de zomer van 2018 vertaalt Jacki Collet haar eigenzinnige karakter in een subtiele lijnvoering die ingetogen snitten en een sterk contrast tussen room en zwart op het voorplan zet. Een toets vurig oranje voorziet het geheel van een zomerse blos. 

Naar goede gewoonte gaat ze ook nu weer op zoek naar nieuwe interpretaties van klassieke stukken. De resultaten zijn tijdloos en boeiend en komen tot uiting in silhouetten die moeiteloos balanceren op het snijvlak tussen klassiek en modern.

Daarnaast heeft Jacki Collet groot nieuws voor wie niet in de maatjes 34 tot 42 past. Voortaan knipt zij haar modellen ook volgens de maatstaven van volle, blije, rondborstige, royale, goed gevulde vrouwen die stralen in maat 44 tot 54. Omdat ze zelf niet de kleinste, noch de smalste is, weet ze heel precies wat een weelderige dame nodig heeft. Hoewel ze bovenal vindt dat iedere hedendaagse vrouw het recht heeft op kwaliteitsvolle, tijdloze schoonheid in haar kleerkast. Ongeacht de vorm van haar lichaam.

Jacki’s stoffen worden bij voorkeur geweven in Europa en overtuigen door hun présence en hoogstaande kwaliteit. Opmerkelijk is de mogelijkheid om eindeloos te combineren en een variatie aan looks samen te stellen.

De creaties van Jacki Collet worden stuk voor stuk met veel liefde en aandacht voor het traditionele kleermakersvak bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in haar ateliers in België. Geen wonder dus, dat haar collecties bewust en duurzaam in het leven staan, steevast met het oog op de toekomst gericht.

Jacki Collet is verkrijgbaar van maat 34 tot 52. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij één van haar alleraardigste verkooppunten, of maakt u gebruik van het contactformulier op deze website. Bellen kan op Jacki’s telefoonnummer: +32 (0)3 297 41 53. 

11 Juni 2017: Stock- en samplesale in Corbie Hotel, Markt 54 in Geel!

Zondag 11 juni 2017 is Jacki Collet te gast in Corbie Hotel, Markt 54 in Geel. Daarom nodigt ze u van harte uit tussen 14.00 en 17.00 uur voor de uitverkoop van stoffen en samples uit haar lentecollectie 2017, alsook om haar gloednieuwe herfst-/wintercollectie 2017-2018 te ontdekken, te kiezen, te passen en in primeur te bestellen. 

Ook Jewellery by Elke Peeters zal die dag aanwezig zijn met een ruime selectie unica en laatste stuks uit haar vorige collecties aan zoete prijzen.

Een deel van de opbrengst van deze dag gaat naar Cunina, een organisatie die onderwijs voor kinderen in de derde wereld ondersteunt. 

Graag een bevestiging van uw komst op info@welove.be of op het telefoonnummer 03 297 41 53. 

Van harte welkom!

11 Juni 2017: stock- en samplesale!

Geef je spaarvarken alvast extra te eten, want binnenkort is het zover! Op zondag 11 juni 2017 gooit Jacki Collet een kleine, maar fijne selectie uit haar samples en stofjes van de lentecollectie 2017 in de uitverkoop, samen met de laatste stuks en unica uit de juwelencollecties van Elke Peeters. Daarnaast presenteert ze ook haar nieuwe herfst-en wintercollectie 2017 - 2018 in pre-order.

De locatie houdt ze nog even geheim, maar ze verklapt alvast dat het in hartje Geel te doen zal zijn. En de centen die je besteedt, gaan niet alleen naar nieuwe creaties, maar ondersteunen ook onderwijs voor kinderen in de derde wereld. Redenen genoeg om deze dag in je agenda vrij te houden!

Online Boetiek

Jacki heeft groot nieuws! Hoewel ze niet aan stocks doet, heeft ze momenteel nog twee lentestuks in voorraad: een lange, oranje/crème jas in maat 42, en een grijs/groene in maat 40. Eerst is eerst en weg is weg, neem daarom gauw een kijkje in onze ONLINE BOETIEK en maak je keuze!

Jacki en Mme Butterfly, elegantie in het kwadraat

Ze zijn je vast opgevallen, de maagdelijk witte juwelen op de foto’s van Jacki Collet. Naar goede gewoonte heeft ze ook hierover het een en ander te vertellen. Deze creaties zijn namelijk van de hand van haar maatje Mme Butterfly, een al even Belgisch merk dat hedendaags design centraal stelt in juwelen die worden uitgevoerd in helderwit porselein dat steevast ongeglazuurd blijft. Ieder onderdeeltje wordt zorgvuldig met de hand gemaakt in Mme Butterfly’s ateliers in België, om vervolgens te worden samengesteld tot opmerkelijke kleinoden met een hart en een ziel.

Het zal je dan ook niet verbazen dat Jacki voor dit label kiest om haar eigenheid te begeleiden. Mme Butterfly’s gevoel voor een zuivere lijnvoering, evenwicht en draagcomfort, alsook de bewuste keuze om duurzaam en kwalitatief hoogstaand werk te leveren, doen haar besluiten dat het goed is. Anders gezegd, voortaan zullen Jacki Collet en Mme Butterfly hun liefde voor schoonheid bundelen en delen met jullie, beste liefhebbers van elegantie zonder compromissen.

Meer over Mme Butterfly vind je hier en hier

Jacki gaat op zoek

Jackie is content. Héél content. Over haar nieuwste collectie voor de herfst en winter van 2017 - 2018. En jawel, zij beseft zeker en vast dat de lancering van al dat moois nog veraf is, maar dat is het niet voor de winkels die haar vanaf augustus 2017 willen voorstellen aan hun geliefde klanten. Zij zijn op dit moment reeds druk op zoek naar nieuwigheden met een hart en een ziel. Aan het kiezen, passen en beslissen welke schoonheden hun etalages zullen sieren vanaf de tweede helft van het jaar. 

Ben, ken, of heb jij een tip voor een boetiek waar Jacki zich welkom zal voelen als geen ander? Aarzel dan geen seconde en laat het haar weten! Haar allerliefste agente Patricia zal heel graag contact met jou (of hen) opnemen voor meer info. Want elkaar helpen in het leven doet deugd aan het hartje. Ronduit. Werkelijk waar. En daar draait het toch allemaal om, nietwaar? <3

xxx,

Love life,
love Jacki

Jacki Collet, een duurzaam label

Als fans van Jacki Collet weten jullie ongetwijfeld dat zij het roerend eens is met de inhoud van het artikel dat onlangs verscheen in Weekend Knack en dat je kan nalezen via de onderstaande link. Zo weet je meteen waarom Jacki enkel en alleen de stuks laat produceren die jullie op voorhand bij haar bestellen. Niet meer, niet minder. Stocks en overproductie zijn bijgevolg niet aan haar besteed.
In het naaiatelier in Antwerpen werken een twintigtal dames die met kennis van zaken en heel veel liefde voor hun vak jouw favoriet to be maken. Kortom, keurige omstandigheden waarin je gerust kan zijn. Zeg dus maar dat Jacki Collet staat voor gecontroleerde kwaliteit van Belgische bodem. En voor 100 % liefde. Dat ook.