Elke Peeters, de vrouw achter Jacki's tekentafel

Elke Peeters wist als kind al dat ze later juwelen zou ontwerpen. Het was immers haar grootvader die haar de schoonheid van van diamanten en juwelen liet ontdekken. Na de middelbare school trok ze naar Antwerpen om er juweelontwerpen te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Vandaag bestaat haar werk uit hedendaagse autonome juwelen waarbij een sculpturale benadering, inhoudelijke ideeën en een traditioneel materiaalgebruik hoofdzaken zijn. Voorwerpen waarbij toegepaste en vrije beeldende kunst elkaar raken, en die pas een relatie met het lichaam aangaan zodra ze een plaats vinden die hun functie bepaalt en zin geeft.

Daarnaast vindt haar eindeloze creativiteit een uitweg in het 100 % Belgische label Jacki Collet, een pretentieloze collectie dameskleding die haar identiteit ontleent aan ingetogen snitten, sterke pasvormen en mooie stoffen. Sinds kort vervolledigt ze het aanbod met unieke oorbellen die luisteren naar de naam Jacki Collet - Fine Jewellery. 

Zowel de kleding als de juwelen worden stuk voor stuk met de hand en heel veel vakkennis gemaakt in haar ateliers in Antwerpen. Goed voor 100 % liefde.

Meer over haar werk vind je op www.elkepeeters.com en hier