Over Jacki Collet

100 % Belgische dameskleding, gesneden op maat van pretentieloze vrouwen

'De kunst van het weglaten.' Zo omschrijft Jacki Collet de aandacht die ze besteedt aan haar ontwerpen het liefste. Met deze visie in het achterhoofd creëert ze doordachte silhouetten die het vrouwelijk lichaam optimaal tot haar recht laten komen. Steeds zonder tierelantijnen, noch details die de aandacht van de essentie, de pasvorm, afleiden. Sculpturen zou je ze haast kunnen noemen, hoewel alle modellen uit haar collecties ogen als de meest vertrouwde kledingstukken in room en zwart ooit. 

‘Misschien is het omdat ik bij het ontwerpen uitga van wat ik zelf wil dragen,’ vertelt Elke Peeters, de vrouw achter het merk. ‘Kleren die bovenal aangenaam zitten én stijlvol zijn, goed voor zowat alle gelegenheden die zich kunnen voordoen in een dag. Combinaties zijn steevast op elkaar afgestemd, of je nu in een creatieve bui bent of zin hebt om gauw wat uit de kast te trekken. Mijn stukken zullen altijd aanvoelen alsof ze speciaal voor jou gemaakt zijn. En eigenlijk is dat ook zo.’ 

Jacki Collet ontleent haar identiteit aan ingetogen snitten, sterke pasvormen en mooie stoffen die garant staan voor een heerlijk draagcomfort zonder in te boeten aan goede smaak. 

Haar stoffen worden bij voorkeur geweven in Europa en overtuigen door hun schoonheid en hoogstaande kwaliteit. Opmerkelijk is de mogelijkheid om eindeloos te combineren en een variatie aan looks samen te stellen.

De creaties van Jacki Collet worden stuk voor stuk met veel liefde en aandacht voor het traditionele kleermakersvak bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in onze ateliers in België. Geen wonder dus, dat deze collectie bewust en tijdloos in het leven staat, steevast met het oog op de toekomst gericht.

100 % Belgisch, 100 % liefde